Маҳсулоти лозима:
3 дандона сирпиёз, 0,5 қошуқча намак, 3-4 пора хлеб, 3 бодиринг, 3 қаланфур, 0,5 кг помидор, 1 пиёз, 0,5 қошуқча сирко.
Тарзи таҳия:
Сирпиёзро майда карда, бо намаку равған ва нон омезиш диҳед. Бодирингро хурд реза кунеду пиёзро реза карда, дар сирко тар кунед. Қаланфури ширинро тоза кунед. Помидорро дар оби ҷӯшида 1 дақиқа нигоҳ дореду пӯсташро гиред. Помидори бе пӯстро бо қаланфур дар блендер майда кунеду ба он сирпиёзу нонро илова карда, бори дигар майда кунед. Сипас, бо бодиринги реза омехта карда, шӯрборо 2 соат дар яхдон нигоҳ доред.